6 причини защо всеки бизнес уеб сайт трябва да има блог

6 причини защо всеки бизнес уеб сайт трябва да има блог

Създаването и редовното качване на подходящо съдържание има много предимства за вашият бизнес уебсайт. Някои фирми може да мислят, че блоговете са загуба на време, без да осъзнават ползите, които може да донесе на уебсайта и на цялата компания. Затова решихме, че ще споделим 5 от основните причини, поради които всеки уеб сайт трябва да има блог.

SEO оптимизация

SEO оптимизация

1.ПОМАГА ЗА SEO ОПТИМИЗАЦИЯТА НА ВАШИЯТ УЕБ САЙТ

Редовното публикуване в блога означава, че имате много възможности да създавате ключови думи с дълга опашка. Създаването на ключови думи с дълга опашка е от съществено значение за всяка SEO стратегия, тъй като половината от всички търсения са с дължина над четири думи. Тези търсения не носят толкова трафик, колкото кратки популярни търсения, но трафикът е от хора от целевата ви аудитория. Ако публикацията ви в блога е на първа страница от резултатите, ще получавате повече трафик в сравнение с това, че сте на пета страница за по-широк, по-популярен термин.

Google харесва активните уеб сайтове

Google харесва активните уеб сайтове

2.ВИЖДАТ ВИ КАТО АКТИВЕН САЙТ

Редовно публикуване на блогове демонстрира на търсачките, че уебсайтът ви е активен и актуален. Ако бъдете разпознат като активен сайт с най-актуална информация за потребителите търсачките, ще ви регистрирате с по-високи класирания в страниците с резултати. Уебсайт с по-висока класация ще означава по-голямо изброяване на резултатите от търсенето, което ще доведе до повече уеб трафик.

Подпомага маркетинговите стратегии

Подпомага маркетинговите стратегии

3. ДОПЪЛНИТЕЛЕН КАНАЛ ЗА МАРКЕТИНГОВИ КАМПАНИИ

Пубикуването на съдържание, базирано на нов продукт или услуга, е отлична възможност за увеличаване на ключовите думи за вашият продукт или услуга на уебсайта ви. Това е чудесен начин за стимулиране и привличането на продажби, следователно, ще означава допълнителен канал за трафик.

Изграждане на вътрешни връзки

Изграждане на вътрешни връзки

4. ИЗГРАЖДАНЕ НА ВЪТРЕШНИ ВРЪЗКИ

Вътрешното свързване е възможност за добавяне на допълнителни връзки към уебсайта в блога ви към други уеб страници на вашия уебсайт. Вътрешното свързване е ценна техника за създаване на ефективен трафик, базиран на темата на блога.

Например, публикация в блога, базирана на най-добрите семейни автомобили, които имат връзка за преглед в каталог на семейни автомобили в края на блога. Чрез добавяне на вътрешни връзки, читателят може да прекара повече време в уебсайта, като получава повече знания и доверие в компанията ви. Следователно, това допълнително сърфиране в уебсайт кара читателите да прекарват повече време във уеб сайта, като преминават от публикация в публикация което също влиае на класирането на уеб сайта в търсачките.

Връзка с клиентите

Връзка с клиентите

5. ОБРАТНА ВРЪЗКА С ВАШИТЕ КЛИЕНТИ

Блогът също увеличава възможността за общуване с клиента. В долната част на вашия блог трябва да има раздел за коментари, в които читателите могат да си взаимодействат, като задават допълнителни въпроси или просто споделят интереса си към блога, бизнеса, продуктите или услугите ви. Обръщането на внимание на техните коментари ви дава представа кои теми вашите читатели намират за интересни. Когато знаете какъв стил на публикации е по-популярен, можете допълнително да развивате блоговете си, за да спечелите максимална ангажираност трафик и продажби.

Кара хората да се въщат на вашият уеб сайт

Кара хората да се въщат на вашият уеб сайт

6. СЪЗДАВНЕТО НА БЛОГ КАРА ХОРАТА ДА СЕ ВЪЩАТ НА ВАШИЯ УЕБ САЙТ

Поддържането на активен блог, който създава ценни публикации в уеб сайта, има възможността да се превърне в нов източник за трафик, клиенти и продажби. Читателите, които намират публикацията в блога за ценна, могат да посещават уебсайта ви редовно и да станат нови ваши клиенти които да закупят вашия продукт или услуга. Подтикването към действия в публикацията в към потребителите в блога може допълнително да подобри възможността за получаване на допълнителен трафик или продажби. Създаването на потенциални клиенти и продажби чрез публикации в блогове е ценно предимство, тъй като показва как блоговете имат възможност да подобрят бизнеса си по различни начини.

Studio svr – изработка на уеб сайт

Уеб сайт, Онлайн магаин, блог…

Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, блог, онлайн магазин не се колебайте да се стржете с нас!

За контакт
6 причини защо всеки бизнес уеб сайт трябва да има блог 1

Сподели публикацията