Помогнете на вашата SEO оптимизация с изображения

Помогнете на вашата SEO оптимизация с изображения

Знаете ли как изображенията могат да помогнат на вашия уебсайт и неговата SEO оптимизация? Те са не само са известни като положителен коефициент на класиране в търсачките и SEO оптимизацията, но също така позволяват за по-голямо използване на фокусната дума / термин, за да увеличите плътността си в съдържанието ви например.

Ето как изображенията могат да помогнат на вашия SEO резултат.

Плътност на ключовите думи в текста Alt Text
За всяка от вашите уеб страници и публикации в блога, трябва да имате определена ключова дума / термин, за да помогнете на вашата SEO оптимизация. Това помага да се информира Google за какво става въпрос в това съдържание. Така че, ако имате уеб сайт за художествени материали и имате уеб страница само за акварелни бои, ключовият термин, присвоен на този уебсайт, може да бъде „купи акварелни бои онлайн“. Когато става дума за изображенията на тази уеб страница, алт текстът трябва да включва този термин „купи акварелни бои онлайн“. В тандем с тази ключова дума, използвана в копието на уеб страницата и URL адреса и т.н., включването й в алт текста на изображението също ще помогне на вашата SEO оптимизация.

Съдържание с високо качество

Най-добрата практика както за уеб сайтове, така и за страници с блогове казва, че наличието на изображения и текст създава висококачествено (и по този начин високо класиране) съдържание. Дори на визуално ниво UX изображенията са чудесни за разделяне на текстови блокове и визуално илюстриране за какво стаав дума на страницата. Така че наистина има смисъл да имате изображения, украсяващи страниците ви по тези причини. Наличието на това изобилие от висококачествено съдържание на вашия уебсайт е от решаващо значение, за да помогнете на вашата SEO оптимизация и класиране – а изображенията наистина играят голяма роля в това. Като бележка обаче се уверете , че изображенията са оптимизирани и компресирани (където е възможно), така че да не забавят скоростта на зареждане на уеб сайта Ви.

Опции за споделяне и коментиране

В зависимост от вашите CMS и конкретни настройки на уебсайта, вашите изображения могат да бъдат споделени и / или коментирани. Тези практики са чудесни за SEO, тъй като те демонстрират на Google, че съдържанието ви е с толкова високо качество и стандарт, че посетителите ви с удоволствие отделят време да го коментират и споделят с приятелите и семейството си онлайн. Виждайки това, Google има повече причини да се доверява на вашия уебсайт и да насочва повече трафик към него на свой ред. Както знаете, това е идеалният сценарий с всичките ни SEO усилия – привличане на повече посетители на вашия уебсайт, които да ги преобразуват в клиенти на вашия бизнес и марка.

Studio svr – изработка на уеб сайт и SEO оптимизация

Уеб сайт, Онлайн магаин, блог…

Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, блог, онлайн магазин не се колебайте да се стржете с нас!

За контакт
Помогнете на вашата SEO оптимизация с изображения 1

Сподели публикацията