Защо има значение професионалният дизайн на уеб сайтовете

изработка на уеб сайт

Защо има значение професионалният дизайн на уеб сайтовете

Ако имате онлайн бизнес, тогава вашият уеб сайт е нещото, което много от потенциалните ви клиенти ще използват, за да формират първо впечатление за вашата компания.

Това може да изглежда очевидно – в края на краищата, ако посещавате бизнес с реално местоположение, тогава ще правите преценки за него въз основа на начина, по който изглеждат неговите помещения.

Но често собствениците на фирми могат да пренебрегнат своя уеб сайт и несъзнателно да откажат потенциалните клиенти.

В тази статия ще разгледаме защо професионалният уеб дизайн има значение и как можете да направите своя уебсайт професионално проектиран, без да това да е прекалено скъпо.

Първите впечатления се правят моментално

Проучванията показват, че зрителите формират първото си впечатление за уеб сайта ви само за 0,05 секунди.

Ясно е, че това не е достатъчно дълго, за да решите дали продавате продукта, който те търсят, или дали вашият сайт е лесен за навигация.

Но е достатъчно дълго, за да се каже дали сайтът изглежда добре или изглежда, че е проектиран в началото на 2000-та години и не е актуализиран оттогава.

Запомнете, само защото смятате, че уебсайтът ви изглежда добре, не означава, че потенциалните клиенти ще мислят същото.

Дизайнът наистина има значение за хората

Според проучвания 38% от хората ще спрат да използват уеб сайт, ако неговото съдържание или оформление не са привлекателни.

Това означава само защото уеб сайтът ви прави добро първо впечатление, не гарантира, че хората ще продължат да го използват.

Професионалният уеб дизайн е повече от това да се уверите, че уеб сайтът ви изглежда добре, а също и да се уверите, че хората могат лесно да навигират в него.

И макар че отлагането на 38% от хората толкова много, че напускат уебсайта Ви, е достатъчно лошо, вероятно още повече посетители няма да успеят да навигират успешно в сайта ви и като такива няма да успеят да направят покупка.

Скоростта е изключително важна

Хората не искат да чакат да се зареди уеб сайт. Всъщност 47% от хората очакват сайтът да се зареди за по-малко от две секунди, докато 39% от хората ще спрат да работят с уебсайт, ако се изисква твърде дълго време за зареждане.

Според проучване на платформата за данни QuBit, тази омраза към бавни уебсайтове се превръща в приблизителна загуба от глобални продажби от 1,73 милиарда британски лири.

Така че, ако уеб сайтът ви не е бърз, оставяте пари на масата.

Хората сега очакват уеб сайтовете да са удобни за мобилни устройства

До възхода на мобилните мрежи iPhone и 3G посещението на уеб сайта на телефона ви беше нещо ново.

През 2019 г. обаче потребителите очакват уебсайтовете, които посещават, да работят също толкова добре на мобилни устройства, както и на настолните компютри.

Всъщност 85% от хората смятат, че уебсайтът трябва да се представя също толкова добре (ако не и по-добре) на мобилни устройства, както на десктопа.

За да се влошат нещата, 80% от хората казват, че биха напуснали уебсайт, ако той не работи добре на устройството им, докато проучванията от Google показват, че 61% от хората е малко вероятно да се върнат на мобилен сайт, ако не успеят да го използват правилно, като 40% заявяват, че вместо това ще посетят уебсайт на конкурентите.

Така че е ясно, че ако уе бсайтът ви не е удобен за мобилни устройства, ще страдате.

Професионалните дизайнери разбират от какво се нуждае вашият уебсайт

Кои бихте считали за най-важните страници на вашия уебсайт? Има вероятност да кажете страниците си с продукти, а може би и началната си страница.

Но знаете ли, че 44% от хората ще напуснат уебсайт, ако няма информация за контакт? Или че 52% от хората искат да видят информация „за нас“ на началната страница на уебсайта?

Професионалните уеб дизайнери прекарват цялата си кариера в проучване какво искат хората от уе бсайтовете и как хората искат да взаимодействат с уеб сайтовете.

Така че наемането на професионална услуга за уеб дизайн означава, че също наемате това преживяване.

Търсите професионална услуга за уеб дизайн и изработка на уеб сайт?

Ако търсите нов уебсайт – или защото започвате ново начинание, или защото вече съществуващият ви сайт е остарял -StudioSVR може да ви помогне.

Услугата за уеб дизайн на StudioSVR ще ви създаде бърз, удобен за мобилни устройства уебсайт, базиран на популярната платформа WordPress.

Има и услугата за изработка на уебсайтове за електронна търговия от StudioSVR, която е идеална, ако планирате да продавате продукти онлайн.

За да говориите с нашия екип от експерти за това как да изградим вашия уеб сайт, просто ни се обадете на 0898 87 33 07.

Studio svr – изработка на уеб сайт и SEO оптимизация

Уеб сайт, Онлайн магаин, блог…

Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, блог, онлайн магазин не се колебайте да се стржете с нас!

За контакт
Защо има значение професионалният дизайн на уеб сайтовете

Сподели публикацията