Как да напишете силно бизнес описание за вашия уебсайт

Как да напишете силно бизнес описание за вашия уебсайт

Знаете ли, че страницата „за нас“ обикновено е най-посещаваната вътрешна страница за всеки уеб сайт за малък бизнес?
Точно така, фирмените истории не са само за стартиращи технологии. Всеки бизнес, независимо колко голям или малък, трябва да разкаже история на своя уебсайт. Това е просто още една стъпка към изработката на по-добър уеб сайт за вашия малък бизнес.
Наличието на история за споделяне на вашия уеб сайт е чудесен начин да привлечете нови клиенти. Не забравяйте, че хората избират да наемат професионалисти, които 1) Те харесват, 2) имат доверие и 3) се чувстват така, както знаят. Същото важи и за бизнеса – в крайна сметка ние сме хора.
Написването на ефективно описание за вашия малък бизнес е по-лесно, отколкото си мислите.
Ще ви покажем как да напишете ефективно бизнес описание, използвайки силата на разказването на истории. Следвайте нашето просто ръководство, за да създадете свое собствено описание на малък бизнес за по-малко от 20 минути.

1. Започнете с основна схема, която включва Кой, какво, къде и от кога на вашата бизнес история.
Започнете с обикновен разказ  е най-добрият начин да започнете да разказвате историята на вашия малък бизнес.
Искате да въведете името на компанията си и да обясните какво прави вашият бизнес, къде оперирате (или пазарите, на които обслужвате), и да ни кажете колко време го правите.
Формула: Ние сме „Име на компанията“ и от „Дата“ сме „Какво прави вашият бизнес“ тук, в „Местоположение“.
Пример: Ние сме кафеното зърно и ние печем и сервираме био кафе тук в Торонто от 1981 г.

2. Кажете ни с какво се занимавате като бизнес.
Кажете ни с какво се занимавате, за да могат хората да се идентифицират по-добре с вашия бизнес.
По-вероятно е да управлявате бизнес в конкурентно пространство. Приемането и общуването на вашата бизнес философия в рамките на основното ви бизнес описание ще ви помогне да се разграничите от вашите конкуренти. Хората обичат да се събират около добра кауза, така че дайте причина на хората да се събират около вашия бизнес.
Пример: Ние вярваме само в извличането на зърнени храни, отглеждани в етика, печенето им в къщи и обслужването на прясно кафе на нашите клиенти на справедлива цена.

3. Говорете за това, за което специализирате и за работата, която обичате да правите.
Хората обичат страстни собственици на бизнес. Вашата аудитория ще провери историята ви за доказателство, че обичате бизнеса си. Разкажете на хората за работата, която компанията ви вълнува. Или кажете на аудиторията си какво искате да видите във вашата индустрия, независимо дали е иновация, бизнес философия на практика или инициатива.

4. Разкажете бърза свързана история за това защо сте започнали бизнеса си.
Публиката ви харесва добра основа на историята. Повечето фирми имат този „аха“ момент (който е онзи момент, когато решат, че ще започнат собствен бизнес), така че споделете вашия! Често стартираме бизнес, защото сме разочаровани или виждаме възможност. Дайте на клиентите си малко вкус на вашия аха момент. Вероятно повечето от тях ще се свържат, ще започнат да ви виждат като личност и ще изграждат връзка.
Формула: Започнах този бизнес заради (X) и вярвах в (Y).
Пример: Започнах този бизнес, защото ми писна да пия крехко, завишено кафе и вярвах, че трябва да има по-добър начин.

5. Дайте ни представа за бъдещите ви цели.
Ние знаем откъде сте дошли и за какво сте постигнали, време е да дадете на клиентите си информация къде искате да отидете. Включете бъдещите си цели (или как виждате вашата компания да се променя) в своята бизнес история. Тези подробности закръглят историята ви до по-пълна картина на това къде е започнал вашият бизнес и вашата визия за бъдещето. Вашата аудитория ще се успокои, че се занимавате с това в дългосрочен план и ще е по-вероятно да избере да работи с вас.
Пример: Очакваме с нетърпение да отворим още 2 магазина в Торонто и да си партнираме с фермерите от Онтарио в нова линия от местни, органични печива.

6. Улеснете читателя си да предприеме действия.
Време е да вдъхновите окончателно действие от вашия читател. В крайна сметка вие се опитвате да управлявате бизнес и искате да намерите начини да накарате уебсайта си да привлече реални клиенти. Ето къде трябва да се улесните, помолете ги да предприемат действия.
Пример: Бих искал лично да ви поканя да се отбиете и да опитате едно от нашите свежи кафета за себе си.
Съвет: Всичко става тук, предлагайте безплатна консултация, ако попълнят формуляра ви, кажете им да ви се обадят или им кажете да спрат.

7. Сплетете всичко заедно в един прост исторически формат.
Разполагаме с всички парчета, необходими за създаването на силно бизнес описание за вашия уебсайт. Просто комбинирайте всичките си елементи в един сплотен абзац.
Извадка:
„Ние сме кафеното зърно и от 1981 г. печем и сервираме био кафе тук в Торонто.
Ние вярваме само в извличането на зърнени храни, отглеждани в етика, печенето им в къщи и сервирането на прясно кафе на нашите клиенти на справедлива цена. Ние сме специализирани в работата директно със земеделските производители за създаване на устойчиви партньорства. Всъщност наскоро помогнахме за изграждането на нова ферма за кафе в Еквадор. Обичаме кафето и страстта ни се вари във всяка чаша. Започнах този бизнес, защото ми писна да пия крехко, завишено кафе и вярвах, че има по-добър начин. С нетърпение очакваме да отворим още 2 магазина и да стартираме нова линия от органични и местни хлебни изделия. Бих искал лично да ви поканя да се отбиете и да опитате едно от нашите свежи кафета за себе си. “

Не забравяйте да вземете новото си бизнес описание и да го добавите към уебсайта си. Също така е добра идея да го споделите вътрешно с някой от съществуващите си служители. Вашата история може да има изненадващ ефект върху изграждането на положителна култура за вашите настоящи и бъдещи служители.
Не забравяйте за историята си, тя трябва да се развива и променя с промяната на бизнеса ви. Информирайте го за всички достигнати нови развития или важни етапи.

Ако сте намерили тази статия за полезна, моля, споделете я с приятелите си!

Сподели публикацията