Време ли е за ново лого?

дизайн на лого

Време ли е за ново лого?

Доброто лого за вашия бизнес може да изглежда като брандиране на прозорци – нещо хубаво да имате по пътя. Но това, че нямате лого или имате лошо лого, може да ви струва скъпо точно когато ви е най-необходимо.

Дали логото наистина има толкова голямо значение? И ако е така, какъв е най-добрият начин да получите такова, което не надхвърля бюджета ви? В тази публикация ще поговорим за това какво прави едно лого добро, различни начини да го получите и как да разберем кога текущото ви лого е готово за опресняване.

Защо логото е важно за нов бизнес?

Доброто лого прави вашия малък бизнес да изглежда по-опитен и по-надежден. Обикновено това е първото нещо, което хората виждат, и подобно на персонализиран домейн, създава впечатление, че приемате бизнеса си сериозно.

На мига логото казва на клиентите, че вие ​​сте също толкова способни да задоволите техните нужди, колкото по-голяма компания или дори голяма корпорация. Така че наистина може да помогне за изравняване на силите.

Какво прави едно лого добро?

Повечето от нас могат да идентифицират стотици лога с един поглед. Според експерти най-успешните лога са споделят тези пет характеристики:

Просто: Логотата с твърде много елементи, като много текст, цветове или графики, са трудно разпознаваеми бързо. Ето защо повечето лога имат само няколко думи и / или икона или символ.
Запомни: Хората може да не помнят вашето име, но те ще запомнят общия вид на вашето лого и усещането, което им е дало. Това ще им помогне да ви разпознаят, когато попаднат на вашите неща на други места.
Безвремено: Лесно е логотата да започнат да изглеждат датирани след няколко години. Ето защо дори най-разпознаваемите марки в света ще коригират логата си, за да ги актуализират.
Универсално: Целта на логото е, че можете да го използвате навсякъде, така че трябва да работи в различни настройки – пълноцветни, черно-бели, малки и големи, квадратни, пейзажни и т.н.
Подходящо: Вашето лого се харесва на вашата аудитория? Съответства ли на това, което прави вашата компания? Много компании въртят или изместват фокуса си и забравят да проверят дали техните визуализации все още съответстват на бизнеса.

Кой е най-добрият начин да получите лого на бизнеса си?

1. Дизайнери

Ако тепърва започвате, създателят на лого е перфектен вариант на ниска цена с много малко ангажираност. Въвеждате името и темата на бизнеса си и дизайнера ще ви препоръча да създадат шрифтове, цветове и икони за лого. Дизайнера на лого ще намали избора и ще препоръча само комбинации, които със сигурност ще изглеждат приятно, така че няма да се затрупате от твърде много опции.

Плюсове: Достъпни, бързи и ниски ангажименти. Създателите на лого отговарят на сметката Ако най-вече използвате логото си онлайн за вашия уебсайт, акаунти в социални медии, подпис на електронна поща и т.н., и за малки проекти за печат като визитни картички.

Минуси: Опциите са малко по-малко персонализируеми и не получавате помощ от човек на дизайнер.

2. Рекламна агенция

Ако можете да си го позволите, работата едно на едно с професионален дизайнер може да ви помогне да излезете с нещо наистина уникално. Процесът отнема повече време, но ще получите идентичност на марката и дизайнерски материали, включително много различни типове файлове, които да използвате в различни настройки. Работата с рекламна агенция може да бъде полезна, но наистина си струва инвестицията само когато бизнесът ви е по-утвърден и знаете какво искате.

Плюсове: Ще получите цялостна визуална марка и обикновено нещо уникално.

Минуси: скъпо. Ще искате да инвестирате в този вид лого само ако знаете, че ще го запазите в продължение на много години. Ще получите и по-малко опции, които могат да бъдат трудни, ако не сте сигурни какво искате.

11 знака, че се нуждаете от ново лого

Мислете за логото си като отражение на вашия бизнес. То представлява вашето внимание към детайлите и вашия професионализъм и казва на клиентите дали сте в течение или сте останали в миналото.

Ако вашето лого има някоя от следните черти, вероятно е време за актуализация:

Използва древна картинка.
То използва стари текстови ефекти на Microsoft като релефни, 3D, тежки сенки за капки или размисли.
Трудно е да се чете поради шрифта или цвета.
То използва три или повече различни шрифта.
Краищата са пикселирани или размити.
Трудно е да оразмерите – изглежда зърнест, когато го увеличите или е нечетлив, когато е малък.
Много е дълга или много висока, така че няма да се побира на много различни места.
Нямате цвят и черно-бяла версия на него.
Няма прозрачен фон.
Имате го само като .JPG файл.
То изглежда старо в сравнение с логата на вашите конкуренти.

Къде трябва да използвате вашето лого?

След като имате готово лого, време е да започнете да го използвате!

Добавете го в горната лента или зоната на героите на вашия уебсайт
Актуализирайте снимките на профилите на вашите акаунти в социалните медии
Използвайте го на визитни картички
Актуализирайте го в онлайн директории (можете да използвате бизнес обяви, за да направите това автоматично)
Направете го във воден знак и го добавете към снимки и инфографика, които споделяте онлайн
Добавете го като фавикон към вашия уебсайт
Поставете го на вашата страница за пресата или в своя комплект за преса като налично изтегляне
Използвайте го, за да създадете цветова палитра за вашия уеб сайт.

Като общо правило вашето лого трябва да се показва само веднъж на всяко място. Това му дава най-голямо въздействие. Например, по-добре е вашето лого да се появи веднъж в горната част на уеб страницата ви, вместо да го поставяте на много места. Същото важи и за визитките.

Вашето лого е един от най-добрите начини за създаване на вашата компания, когато едва започвате. И дори ако сте от известно време на пазара, логото, което имате от няколко години, може да е се нуждае от актуализация. За щастие има по-достъпни опции за изработка на лого от всякога. Затова започнете днес!

Сподели публикацията