Какво е дигитален маркетинг?

Какво е дигитален маркетинг?

Какво е дигитален маркетинг?

Разработили сте уебсайта или блог на бизнеса си и стартирате, а сега се чудите как да разберете какво да правите.

Вероятно вече сте чували израза „дигитален маркетинг“, но може би сте останали малко объркани от него – в края на краищата това е огромна тема.

В това ръководство ще разгледаме основите на дигиталния маркетинг и какво е това, както и ще обясним принципите, които стоят зад водещите методи за дигитален маркетинг, за да ви помогнем да решите какво ще работи най-добре за вашия уебсайт.

Така…

Какво е дигитален маркетинг?

Дигиталният маркетинг се отнася до маркетинга на продукти и / или услуги чрез използването на цифрови технологии, най-често интернет. Тя включва оптимизация за търсачки (SEO), реклами с плащане на кликване (PPC), реклама в социални медии, за да назовем само няколко.

Добре направен, дигиталният маркетинг ще ви помогне да увеличите продажбите си. Затова нека разгледаме основните техники за дигитален маркетинг и как можете да ги използвате за популяризиране на вашия бизнес.

1 Оптимизация за търсачки

SEO оптимизацията беше една от първите техники за дигитален маркетинг и днес е изключително мощен инструмент.

Целта е да се гарантира, че уебсайтът ви е оптимизиран по такъв начин, че вашите ключови страници с продажби да се класират на върха на резултатите от търсачките.

Казано по-просто, основите на извършването на SEO включват идентифициране на ключовите думи, които вашите потенциални клиенти използват, за да търсят продукт / услуга, който предлагате, и след това създаване на съдържание около тези ключови думи, които след това трябва да се показват в резултатите от търсенето. След това хората (вашите потенциални клиенти) ще видят вашия сайт в резултатите от търсенето и ще се надяват да купуват от вас.

Реалността е малко по-сложна от това и неща като структурата на вашия уеб сайт също са важни, когато става дума за SEO.

Другото, което трябва да запомните е, че ще отнеме известно време, преди да видите резултати от вашата SEO работа. Така че въпреки че това е добра дългосрочна маркетингова техника, не разчитайте на нея за бързи резултати.

2 PPC реклами

Ако имате нужда от бързи резултати от вашия дигитален маркетинг, тогава трябва силно да обмислите PPC рекламите.

Както подсказва, вие плащате за всяко кликване, което рекламата Ви получава (така че основно за всеки посетител, който рекламата Ви изпраща на уебсайта Ви.)

Една от най-популярните форми на PPC реклама е Google AdWords, където плащате, за да включите рекламите си в резултатите от търсенето на ключови думи, свързани с вашия бизнес.

Ето пример:

Какво е дигитален маркетинг? 1

Други популярни PPC платформи включват реклами в социалните медии (обикновено Facebook и Twitter) и дисплейни реклами (където използвате рекламна услуга за показване на рекламите си на уебсайтове на трети страни.)

Колко ще платите за едно кликване, може да варира между няколко стотинки до няколко лева, в зависимост от неща като какви ключови думи насочвате, нивото на конкуренция и платформата, която използвате.

Основната идея на рекламата чрез PPC е да гарантирате, че печелите повече от продажбите, които генерират вашите реклами, отколкото харчите за тези реклами.

Едно от най-големите предимства на PPC е, че работи бързо, така че не е нужно да чакате за резултати.

Ако не сте сигурни да правите нещата сами, ние можемда ви помогнем с вашия PPC.

3 Маркетинг на органични социални медии

Освен платен маркетинг на социални медии, има и органичен маркетинг на социални медии – където бизнесът се опитва да привлече социални последствия, без да плаща за реклами.

Основните начини да направите това са споделяне на полезно и проницателно съдържание и насърчаване на съществуващите клиенти да се свързват с вас в социалните медии.

За съжаление, изграждането на социални медии е много по-трудно, отколкото преди, отчасти заради засилената конкуренция за вниманието и отчасти защото социалните мрежи имат желание да тласнат хората да плащат за добавките си.

4 Съдържателен маркетинг

Съществува силна връзка между тази технология за дигитален маркетинг и социалните медии, но маркетингът със съдържание е достатъчно важен, за да може да се спомене.

Идеята зад маркетинга на съдържанието е проста: За да създадете блогове, графики, изследвания, бели книги и т.н., които толкова интересни хора ще споделят, свързват и пишат за тях.

Разбира се, както може да си представите, създаването на този вид съдържание изисква много планиране и усилия.

Предимството е, че ако го направите добре, маркетингът със съдържание може да ви помогне с вашия SEO, маркетингът ви в социалните медии и маркетинга ви по имейл (повече за това по-късно.)

5 Онлайн PR

Правенето на ефективен PR беше извън обсега на много малки предприятия, но дигиталният маркетинг промени всичко това.

Разпространението на нишовите блогове и онлайн информационните бюра означава, че има значителен брой места, на които можете да получите покритие за вашия малък бизнес.

Разбира се, че ще трябва да направите нещо интересно, за да получите това покритие. Може да е част от съдържанието, което сте създали (така че тук има ясно припокриване със маркетинга за съдържание), или може да продавате иновативен продукт или да имате интересна лична история.

Може да не правите първите страници на националните вестници, но има реален шанс да получите покритие от публикации, които вашите потенциални клиенти четат редовно.

6 Е-mail маркетинг

Маркетингът по имейл често се разглежда като старомоден, но правилно правилно това е наистина мощна дигитална маркетингова техника.

Едно от най-големите предимства на имейл маркетинга е, че той ви позволява да изградите маркетингова база данни, над която имате контрол.

Например, ако разчитате на Google за вашия трафик, промяна в алгоритъма на търсачката може да доведе до намаляване на броя на хората, посещаващи уебсайта Ви.

Но ако насърчите хората, които намерят вашия сайт чрез Google, да се регистрират за вашия имейл списък, тогава ще можете да се свържете отново с тези хора, дори ако класирането на вашия сайт в Google спадне.

Обобщение

Надяваме се, че сега трябва да имате по-добро разбиране за дигиталния маркетинг, наличните техники и как те могат да ви помогнат да развиете бизнеса си. За повече информация, разгледайте подробните статии в блога ни.

Studio svr – изработка на уеб сайт

Уеб сайт, Онлайн магаин, блог…

Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, блог, онлайн магазин не се колебайте да се стржете с нас!

За контакт
Какво е дигитален маркетинг? 2

Сподели публикацията