Как да започнете блог и да печелите пари през 2019 година

Как да започнете блог и да печелите пари през 2019 година

Как да започнете блог и да печелите пари през 2019 година

Решили сте, че 2019 г. ще бъде годината, в която да стартирате блог и печелите пари от него, но не знаете откъде да започнете.

В това ръководство ще разгледаме основите на стартирането на блога и някои методи, които можете да използвате, за да го финансирате.

Ще започнем с основите на избора на блог платформа.

Избор на подходяща платформа за блогове, с която да печелите пари е важна.

Когато стартирате блог с цел печелба на пари, може да е изкушаващо да използвате безплатна платформа за блогове. Не го правете.

Използването на безплатна платформа за блогове силно ще ограничи вашите възможности, когато става въпрос за осигуряване на приходи, така че това е нещо, което трябва да избягвате. Можете да научите повече за това защо не трябва да използвате безплатна платформа за блогове в това ръководство.

Ако безплатните блог платформи не съществуват, какво да използвате, за да настроите своя блог?

Е, има много опции, но най-вероятно ще откриете, че WordPress е най-добрия избор и най-лесният за използване.

По темата за имената на домейни, трябва да изберете кратко име, което да отговаря на това, за което ще блоговете.

Може да е нещо толкова просто като вашето име (ако вашето име все още е достъпно като име на домейн), или може да е умно име, свързано с избраната от вас блогова ниша.

Каквото и да изберете, трябва да се уверите, че името на домейна ще бъде подходящо за вашия блог сега и в бъдеще.

Затова се уверете, че имате солидна представа за какво ще пишете, преди да купите домейна си.

Как да изберем домейн име?

Как да започнете блог и да печелите пари през 2019 година
Как да започнете блог и да печелите пари през 2019 година

Планиране на дизайна и функциите на вашия блог

Едно от най-добрите неща за WordPress е колко лесно е да го персонализирате. Така че, въпреки че можете да използвате предварително създаден шаблон, за да стартирате блога си и да стартирате бързо, вероятно ще искате да отделите малко време, като изясните точно как искате блогът ви да се показва на читателите.

Някои неща, които бихте искали да вземете предвид, са:

  • Ще публикувам много снимки и / или видеоклипове?
  • Искам ли персонализирана графика (като лого на блога) в моя блог?
  • Как искам моята страница на блога да изглежда?
  • Как искам да изглежда навигацията ми в сайта (това е изключително важна и сложна тема).
  • След като решите какво искате от своя блог, можете да намерите подходяща тема. (Темите на WordPress диктуват външния вид и характеристиките на вашия сайт.)

Разбира се, винаги можете да се придържате към основен безплатен шаблон, докато започнете и след това да промените нещата на по-късен етап. И разбира се, можете да променяте дизайна на блога си толкова често, колкото искате (въпреки че, докато блогът ви се увеличава, това може да отнеме повече усилия.)

Създаване и публикуване на вашето съдържание

Предполагаме, че вече имате добра представа за общата тема на вашия блог. Ако не, това ръководство ще ви помогне да решите за какво да блогвате.

Също така ще приемем, че можете сами да се справите с действително публикуването на статии за WordPress. (Ако имате нужда от помощ, ние от StudioSVR с радост ще помогнем с инсталацията, настройките и публикуването на статии на вашия WordPress уеб сайт.)

Така че това, върху което ще се съсредоточим в този раздел, е значението на публикуването на редовно съдържание във вашия блог.

Не е нужно да публикувате всеки ден (макар че, ако можете, това е чудесно, но трябва да се стремите да публикувате поне веднъж месечно (в идеалния случай повече).

Оставянето на дълга пропаст между публикациите може да затрудни създаването на аудитория.

Затова разработете съдържателен календар и го поддържайте пълен с идеи.

Също така трябва да се стремите да завършите статиите доста преди времето, когато е възможно. WordPress ви позволява да планирате публикации за бъдеща дата, което ви позволява да се придържате към календара си, дори когато не сте пред компютъра си.

Популяризиране на вашия блог

Всяка форма на финансиране на блог изисква да привличате читатели, за да популяризирате блога си. В този раздел ще разгледаме накратко основните начини, по които можете да привлечете повече читатели.

Оптимизация за търсачки

Оптимизацията за търсачки (SEO) е изключително важна за всеки уебсайт. Доброто SEO е ключът, който гарантира, че уеб сайта ви може да бъде намерен чрез търсачките. Има много за разглеждане, от структурата на сайта до изследването на ключови думи.

Класирането в търсачките ще бъде особено важно, ако планирате да генерирате приходи чрез партньорски връзки, тъй като ще трябва да идентифицирате правилните ключови думи, така че хората, които се интересуват от продуктите, които споменавате в блога ви, да виждат вашия сайт, когато те търсят онлайн.

Можете да научите как да започнете работа със SEO ТУК.

Как да започнете блог и да печелите пари през 2019 година
Как да започнете блог и да печелите пари през 2019 година

Социални медии

Създаването на социални медии е чудесен начин да привлечете аудитория в блога си, но това не е лесно.

Определянето на местата, където хората, които се интересуват от това, за което пишете, е добро място за начало.

Вероятно е най-лесно да направите това в Twitter и Facebook, тъй като привлича широк кръг от хора с широк кръг на интереси. На самото основно ниво можете да използвате хаштегове(#), за да идентифицирате хора със споделени интереси. Можете също така да използвате специализирани инструменти за идентифициране на влияещи хора, които говорят по теми, обхванати от вашия блог. Това е още един чудесен начин да извлечете съдържанието си пред правилната аудитория.

Коментари в блога

Коментирането в блога има лоша репутация, защото често се използва като тактика за спам. Но направено по правилния начин, коментирането на блоговете от други хора може да бъде чудесен начин за изграждане на взаимоотношения в блоговата общност и получаване на съдържанието ви пред нова аудитория.

Винаги се уверявайте, че всички коментари, които оставяте, са уместни и проницателни. Ако има възможност да оставите адреса на уебсайта като част от коментар, не се колебайте да включите началната страница на вашия блог. Но свържете директно само към една от вашите статии в блога в коментар, ако е 100% от значение за дискусията.

Е-mail маркетинг

Маркетингът по имейл не може наистина да ви помогне да привлечете нови читатели в блога си, но може да ви помогне да задържите съществуващите читатели да се връщат отново.

Насърчавайки хората да се регистрират за вашия имейл бюлетин, можете да осигурите редовен поток от ангажирани и лоялни читатели.

Начини за осигуряване на приходи от вашия блог през 2019 г.

Има два основни начина за осигуряване на приходи от вашия блог директно, както и няколко начина да използвате утвърден блог, за да генерирате индиректно доходи. Нека разгледаме първо двата директни метода.

Включете реклами в своя блог

Когато хората мислят за осигуряване на приходи от блог, те обикновено мислят да печелят пари чрез включване на реклами в блога.

Основният начин да направите това е чрез използване на услуга като Google AdSense. AdSense позволява на издателите да включват реклами на своя сайт, които са насочени въз основа на съдържанието и аудиторията на вашия сайт.

Важно е да бъдете реалистични колко приходи ще можете да генерирате от реклами. Вероятно ще трябва всеки ден да привличате десетки хиляди посетители (ако не и повече), за да генерирате значителна сума приходи.

Партньорски маркетинг

Може да не знаете термина партньорски маркетинг, но безспорно ще посетите уеб сайтове, които печелят пари, използвайки го.

Партньорският маркетинг работи чрез бизнес, възнаграждаващ хората, които привличат клиенти от негово име.

Например, ако се присъедините към партньорската програма на Amazon, ще бъдете възнаградени всеки път, когато някой купи продукт, защото го споменавате в някоя от статиите в блога си.

Тези продажби се проследяват чрез специална партньорска връзка, която е уникална за вас. (Така че ще получите наградата си само ако някой купува, след като кликне до сайта чрез вашата проследяваща връзка.)

Огромен брой компании предлагат партньорски програми, така че трябва да е лесно да се намери такава, която да съответства на темата на вашия блог.

Ако можете да намерите партньорска ниша, която изглежда особено доходоносна, може дори да искате да създадете блог, фокусиран изцяло върху тази тема.

Бележка за GDPR: И рекламният, и партньорският маркетинг проследяват посетителите на уебсайта Ви, така че се уверете, че всички методи за осигуряване на приходи, които използвате, съответстват на GDPR.

Други начини, по които можете косвено да осигурите приходи от блог, включват стартиране на консултантска услуга въз основа на вашия блог (това е особено полезно, ако блогвате по теми, свързани с бизнеса).

Можете също така да искате да продадете вашите услуги за писане, като използвате блога си като пример за своя талант. Възможно е дори да използвате блога си като платформа за стартиране на продукт.

В заключение

Стартирането и осигуряването на приходи от блог през 2019 г. все още е възможно, но не е лесно. Първоначалният ви фокус трябва да бъде върху изграждането на блог, който съдържа висококачествено съдържание и привличане на читатели. След това можете да започнете да търсите начини за генериране на приходи от вашия блог.

Studio svr – изработка на уеб сайт и SEO оптимизация

Уеб сайт, Онлайн магаин, блог…

Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, блог, онлайн магазин не се колебайте да се стржете с нас!

За контакт
Как да започнете блог и да печелите пари през 2019 година 1

Сподели публикацията