Топ 10 SEO съвета за вашият WordPress сайт

top-10-seo-saveta-za-vashiq-wordoress-sait-01

Топ 10 SEO съвета за вашият WordPress сайт

Оптимизацията за търсачки (SEO) е процедурата за подобряване на оценките на трафика към вашия уеб сайт чрез органични търсачки като Yahoo !, Google, Bing и др. Колкото по-напред е вашия уеб сайт в резултатите по думата за търсене, толкова по-вероятно е онлайн потребителите да посетят вашата страница. SEO може да е насочен към различни видове търсене и може да зависи от редица фактори, включително местоположение, изображения, съдържание и URL адреси. Напълно оптимизиран уеб сайт може да направи истинска разлика в броя на посетителите на вашия сайт. Въпреки че няма вратички или задни улички за незабавен успех, тези съвети могат да бъдат чудесна отправна точка за разбирането как да оптимизирате вашия WordPress уеб сайт.

Ако вашият уеб сайт е изграден на WordPress, може да намерите някои от тези съвети за много полезни, ние в StudioSVR разработихме нашите десет най-добри съвета как да поддържате трафика на вашия уеб сайт с тези точки за оптимизация.

1. Мета данни

Мета описанията за всяка публикация, страница или категория са обяснението и въвеждането и наистина могат да помогнат на уеб сайта ви по отношение на класирането – ако се използват правилно. Това е структурирана информация, която описва и локализира това, което се опитва да намери онлайн потребителя. След като извършите някои стратегически проучвания за ключови думи, можете да ги внедрите в своите заглавия, мета описание и мета ключови думи на вашия WordPress сайт, след като това е направено … това наистина може да подобри позициите на вашия уеб сайт в търсачката. Мета описанието може да е просто първото нещо, което потребителят чете, затова го направете примамливо, кратко и сладко.

2. Картата на сайта е много важна

Картата на сайта е XML документ, който позволява на уеб администратора да информира търсачките за URL адреси на уеб сайта, които са достъпни за обхождане. Картата на сайта може да се актуализира редовно, за да информира търсачките за всякакви промени в URL адресите и да обхожда уеб сайта с интелигентен подход.

Следното е силно препоръчително на сайта си да имате:

XML Sitemap

Видео Sitemap

Карта на изображенията

Карта на Google News (ако сте новинарски сайт)

3. Съдържанието винаги ще бъде най-добрата форма за оптимизация

Уникалното съдържание винаги ще бъде над другите указатели за SEO. В идеалния случай вашият текст ще съдържа проучени ключови фрази и ще подчертае общата тема на страницата по най-добрия начин и ще бъде напълно отличителен за вашия уеб сайт. Съдържанието трябва винаги да е разбираемо и четимо, а текстът трябва да се пише главно за посещения, а не само за търсачките. Уверете се, че сайтът ви се откроява, въпреки че не искате да отегчавате посетителите си онлайн с твърде много текст, той все още е чудесен за SEO, ако можете да бъдете описателни на уебсайта или публикацията.

Топ 10 SEO съвета за вашият WordPress сайт 1

4. Настройте четими перманентни връзки

Ако не можете да кажете за каква страница или публикация става въпрос от URL адреса, не може и Google. Това е лошо за оптимизацията и WordPress предлага настройка по подразбиране за новите ви страници или публикации – но не бива да я използвате.

Разхвърлян URL адрес не дава представа за какво всъщност става въпрос във вашата страница или публикация. Търсачката няма да може да разбере това също, за щастие WordPress улесни избора на нова структура за постоянна връзка, която генерира SEO приятелски връзки. Това означава, че ще можете да имате URL адрес с избрани ключови думи и връзка, която ще бъде разбираема от онлайн потребителите и търсачките.

5. Категории и етиети

Често хората ще публикуват както категории, така и етикети на WordPress уеб сайта си. Ако и двете от тези URL адреси се индексират от Google, могат да възникнат дублиращи се проблеми със съдържанието, което кара търсачките да не знаят как,  какво да класират на първо място. Освен ако вашите етикети и категории не са напълно различни, препоръчва се да използвате едното или другото.

6. Винаги е по-добре с теми и плъгини за WordPress, създадени с мисъл за SEO

Чистият код и уеб сайтове, които са в крак с най-новите SEO практики, са ключът към успешния уеб сайт на WordPress. Важни фактори, които трябва да се вземат предвид, са:

  • Канонични URL адреси и правилното им използване
  • Правилно използване на заглавия и метаданни
  • Отворете интеграцията на мета описание за изображения, за да подобрите споделянето им в социални медии
  • Чиста структура, която използва валиден HTML

Запомнете – кодът и бързината са много важни фактори на уеб сайта! Има много плъгини, които наистина могат да улеснят живота ви, когато става въпрос за оптимизиране на уеб сайта ви в WordPress. Въпреки това внимавайте да не прекалявате с плъгините, тъй като това може да забави нещата. Деактивирайте и изтрийте всички ненужни плъгини и се придържайте към тези, които наистина помагат на вашия сайт и поставете под въпрос дали плъгина е абсолютно задължителен преди инсталацията.

7. Не подценявайте значението на файловете с изображения – използвайте alt текст за изображение

Търсачките не класират само уеб сайта ви по съдържание, изображенията трябва да се оптимизират и за целите на изображенията на Google, а също така помага на сканери да прочетат какво има на вашия сайт. Добавяне на alt текст и внедряване на действителни ключови думи, свързани с вашия конкретен образ. Помислете за добро име на вашия графичен файл, а не DSP0J.jpg може да помогне на Google да определи за какво става въпрос на страницата ви. Това осигурява по-добра използваемост и достъпност.

8. Използвайте правилни маркери за заглавие

Когато става въпрос за добри SEO практики, използването на правилни H маркери е доброто място за начало. Можете да избирате от H1 до H6, които да използвате за вашия уеб сайт – и използването им на правилните места е от съществено значение. Например: маркера H1 винаги трябва да се използва за заглавие на страницата – тя трябва да бъде основният фактор и въвеждането в страницата, за да я представя точно. След като H1 е на мястото си, можете да следвате, като използвате маркери заглавие 2 и допълнителни подзаглавия на H3 и H4 и т.н.

Топ 10 SEO съвета за вашият WordPress сайт 2

9. Не поставяйте ключови думи върху съдържанието си

Ключовите думи са важна част от SEO и трябва да бъдат внимателно обмислени. Те ви помагат да определите за какво пишете и в крайна сметка помагат на Google да разбере темата на вашия уеб  сайт, публикация или страница. Използването им с повишено внимание е най-важното, тъй като използването на една и съща дума или фраза в публикация непрекъснато може да доведе до повече вреда, отколкото полза, тъй като Google ще може да види, че съдържанието ви не е естествено или създадено за онлайн потребителите. Използвайте ключови думи, но само там, където те са подходящи – те трябва да се показват във вашите Meta данни, заглавия и съдържание, но по естествен начин. Основният приоритет на Google е да се радва на хората – не на роботи и това е нещо, което винаги трябва да имате предвид. Не се насилвайте, не забравяйте да оптимизирате изображения с ключови думи, когато е подходящо, и да помогнете за валидиране на темата на публикацията ви, като включите ключовите си думи в описанието на Meta.

10. Проверете 404 грешките

Проверете 404 грешки  и ги поправете. Винаги искате хората да намерят подходящите страници на вашия уеб сайт, а голям брой 404 грешка е лоша новина за търсачките.

Studio svr – изработка и поддръжкана уеб сайт, SEO оптимизация

Уеб сайт, Онлайн магаин, блог…

Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, блог, онлайн магазин не се колебайте да се стржете с нас!

За контакт
Топ 10 SEO съвета за вашият WordPress сайт 3

Сподели публикацията