10 съвета за избор на перфектното име на домейн

Избор на домейн име

10 съвета за избор на перфектното име на домейн

Изборът на домейн име е подобен на избора на име на фирма – изисква много мисли и обмисляне. Вашето име на домейн е вашата самоличност в мрежата; искате да сте сигурни, че изберете име, което не само отговаря на вашия бизнес, но също така е лесно да се намери и популяризира.

Следвайте стъпките по-долу, за да ви помогнем да изберете идеалното име на домейн.

1. Улеснявайте въвеждането

Намирането на име на домейн, което е лесно да въведете, е от решаващо значение за успеха в мрежата. Ако използвате жаргон или думи с множество правописни грешки (експресни срещу xpress), може да е по-трудно клиентите да намерят вашия сайт.

2. Дръжте го кратко

Ако името на вашия домейн е дълго и сложно, рискувате клиентите да го забравят или да го изпишат неправилно. Кратък и прост е пътят.

3. Използвайте ключови думи

Опитайте да използвате ключови думи, които описват вашия бизнес и предлаганите от вас услуги. Например, ако сте фирма за подмяна на стъкло, може да искате да регистрирате smyananastakla.com или stakla.com.

Включете ключовите думи, които хората въвеждат при търсене на вашите продукти или услуги.

Той помага да подобрите своя ранг в търсачките (което увеличава трафика) и просто има по-голям смисъл за вашите клиенти.

4. Насочете района си

Ако вашият бизнес е местен, помислете дали да включите вашия град или държава в името на вашия домейн, за да улесните местните клиенти да намерят и запомнят. Пример: staklaplovdiv.com.

5. Избягвайте числа и тирета

Числата и тиретата често са разбрани погрешно – хората, които чуят адреса на уебсайта ви, не знаят дали използвате цифра (5) или това е написано (пет) или слагат неправилно или забравят тирето. Ако имате нужда от тях във вашия домейн, регистрирайте различните варианти, за да сте сигурни, че ще ви открият.

6. Бъдете запомнящи се

Има милиони регистрирани имена на домейни, така че да имате полезен и запомнящ се домейн е от съществено значение. След като си намерите име, споделете го с близки приятели, за да сте сигурни, че звучи привлекателно и има смисъл за другите.

7. Изследвайте го

Уверете се, че избраното от вас име не е запазено с търговска марка, защитено с авторски права или не се използва от друга компания. Това може да доведе до огромна юридическа каша, която може да ви струва цяло състояние, както и вашия домейн!

8. Използвайте подходящо разширение за име на домейн

Разширенията са наставки, като .com или .net, в края на уеб адресите. Те могат да имат конкретна употреба, така че не забравяйте да изберете такава, която да работи за вашия бизнес. Разширението за домейн .com е много по-популярно, но може да бъде трудно да се сдобиете с кратко и запомнящо се .com име на домейн, тъй като е се използва от много дълго време.

Много нови домейни от най-високо ниво – като .photography, .nyc и .guru – предлагат чудесна възможност за регистриране на кратки и изключително уместни имена. Ето и някои други разширения в горната част и как често се използват:

  • .co: съкращение за компания, търговия и общност.
  • .info: информационни сайтове.
  • .net: технически сайтове, интернет инфраструктура.
  • .org: нетърговски организации и организации с нестопанска цел.
  • .biz: бизнес или търговска употреба, като сайтове за електронна търговия.
  • .me: блогове, автобиографии или лични сайтове.

Професионален съвет: Не е необходимо да създавате уебсайт за всеки домейн. Просто препратете всички допълнителни домейни към основния си уебсайт.

9. Защитете и изградете вашата марка

За да защитите марката си, трябва да закупите различни разширения на домейни, както и грешно написани версии на вашето име на домейн. Това не позволява на конкурентите да регистрират други версии и гарантира, че клиентите ви са насочени към вашия уебсайт, дори и да го въвеждат погрешно.

10. Действайте бързо

Имената на домейни се продават бързо. За щастие, те също са евтини, така че регистрирайте любимите си имена на домейни възможно най-скоро. Ако имате проблеми с намирането на достъпно име, регистратори на домейни като StudioSVR ще ви предложим алтернативни имена по време на търсенето на вашия домейн, за да ви помогнем да намерите идеалното име на домейн.

Опитай сега!

Studio svr – изработка на уеб сайт и SEO оптимизация

Уеб сайт, Онлайн магаин, блог…

Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, блог, онлайн магазин не се колебайте да се стржете с нас!

За контакт
10 съвета за избор на перфектното име на домейн

Сподели публикацията