5 тенденции в маркетинга на социалните медии, които следваме през 2020 г.

5 тенденции в маркетинга на социалните медии, които следваме през 2020 г.

5 тенденции в маркетинга на социалните медии, които следваме през 2020 г.

Маркетингът на социалните медии се превърна в неразделна част от маркетинговите стратегии на компаниите, тъй като много потребители зависят от платформите на социалните медии, за да получат информация за продуктите и бизнеса. Тенденциите на социалните медии се променят бързо и е важно да сме в крак с променящите се тенденции в маркетинга на социалните медии.

Ето поглед върху някои от тенденциите в социалните медии, които могат да се използват през 2020 г.

1. Ангажиране на потребителите

Фейсбук обяви през 2018 г., че се фокусира върху смислени взаимодействия като част от обновения си алгоритъм. Тъй като Facebook страниците са фокусирани върху генерирането на по-ангажиращо съдържание, което разпалва разговори. За да придобиете органичен обхват, съдържанието трябва да бъде привлекателно, интересно и завладяващо. С алгоритмите стават по-интелигентни, време е да спрете да използвате преки пътища, за да генерирате ангажименти и да се съсредоточите върху стратегии, които водят реални разговори.

2. Преход на маркетинг и възход на микро-инфлуенсъри

Маркетинговият инфлуенсър управлява света на маркетинговите стратегии. Инфлуенсър, който е следван от голям брой фенове, може да спечели голяма сума, като подкрепи бизнеса или компаниите чрез спонсорирани реклами. Предизвикателството е да се намери точният инфлуенсър с подходящата аудитория. Инфлуенсърите с голям брой фенове  следващи го могат да се окажат скъпи за малкия бизнес. Тук, където в картината влизат микро-инфлуенсърите. Инфлуенсър с 40 000 последователи е подходящ за малкия бизнес да достигне до подходящата аудитория. Дори нано инфлуенсъри с 10k последователи са достъпни за много малки фирми, особено стартиращи.

3. Социални медии за активиране на продажбите

Социалните медии вече не са платформа за познаване на марката и изграждане на имидж. Платформите за социални медии се превърнаха в канал за продажби на компаниите, които директно представят и дори продават своите продукти на клиентите. Социалните медии се превърнаха в канал за предоставяне на продукти на клиентите в по-интимен стил.

4. Stories – истории

Историите се споделят навсякъде. Визуалното съдържание може да достигне до потенциални клиенти чрез истории, които се предават на живо за 24 часа. Нова тенденция, зададена чрез щракане на чата и по-късно включена от Instagram и Facebook. Дори LinkedIn пое сериозно тенденцията на историите. Рекламите, споделяни чрез Instagram истории, се консумират от повече от 400 милиона потребители. Историите са успешни по тези прости причини.

  • Лесни за създаване.
  • Ангажиращи достатъчно.
  • Не се изисква редактиране.
  • Историите са много автентични.
  • Те са забавни.
  • Продължава само 24 часа.

5. Чао-чао фалшиви последователи

Instagram е най-популярната платформа за социални медии. Инфлуенсърите са се възползвали от огромния брой фенове, които ги следват. Не е тайна, че много последователи в акаунти в Instagram се генерират от ботове и приложения на трети страни, които са фалшиви. Наскоро Instagram обяви, че ще отменя всички фалшиви профили, които следват акаунтите. Дори те са включили стратегии, за да избегнат фалшиви последователи в новите акаунти. Така че 2020 г. не е за надпреварата за увеличаване на базата на последователите, а за фокусирането върху ангажирането на вашата публика с по-подходящо автентично съдържание.

Studio svr – изработка на уеб сайт

Уеб сайт, Онлайн магаин, блог…

Ако имате нужда от изработка на уеб сайт, блог, онлайн магазин не се колебайте да се стржете с нас!

За контакт
5 тенденции в маркетинга на социалните медии, които следваме през 2020 г. 1

Сподели публикацията